top of page

Hvordan vælger man den rigtige markise - 6 gode råd?

Hvis du vælger at tilføje en markise til dit hjem kan du forvandle udendørsområder og tilføre både funktionalitet og æstetik. Men valget af den rigtige markise kræver overvejelser om alt fra stil og størrelse - til materialer og funktionalitet.


Vores håb er at denne guide kan hjælpe dig med til at træffe den bedste beslutning:


1. Formål og placering

Overvej, hvor markisen skal placeres, og dens primære formål. Skal den give skygge over terrassen, altanen eller vinduerne? Er det til hygge på de lange sommeraftener?

Hvilken retning vender området imod solen? Når du har overvejet de ting, vil det hjælpe med til at bestemme den bedste type og størrelse af markisen.


2. Materialer og Holdbarhed

Materialerne spiller en væsentlig rolle i markisens holdbarhed og udseende.

Tænk over vejrforholdene i dit område og vælg materialer, der kan modstå sol, regn og vind i årevis uden at miste deres udseende. Det vil sige rustfri stål og aluminium.

Overvej også kvaliteten af markisedugen. Kan den holde farven, eller er det en billigere model der bliver lilla med årene.

3. Manuel eller Automatisk?

Vores markiser fås både med manuel betjening, eller med motor.

Manuel betjening kan være en fordel, hvis der ikke er strøm i nærheden, men vi anbefaler altid at få motor på markisen. Det gør at betjeningen bliver væsentlig nemmere, og den bliver brugt oftere.


4. Stil og Design

Vores weinor markiser kommer i forskellige stilarter, farver og mønstre. Overvej markisens udseende i forhold til din boligs arkitektur og din personlige smag. Skal den være kubistisk eller med runde former. Skal den være i kassette, eller en traditionel åben markise med flæse.

Du skal også tage stilling til om din nye markisedug skal have et ensfarvet design eller mere moderne. Skal den have en kraftig farve, eller skal den være med striber?

Skal den være hvid, eller vil du have den lakeret i en flot struktur farve der passer til dine vinduer.


5. Størrelse og mål

En nøjagtig opmålinger af det område, du ønsker at overdække, er afgørende.

En markise der er for stor, eller for lille, kan se mærkelig ud og ikke opfylde det tænkte formål ordentligt. Vi hjælper altid gerne med den nøjagtige opmåling, så du kan få glæde af markisen i mange år fremover.


6. Hvad er dit budget

Dit budget spiller selvfølgelig en rolle. Markiser varierer i pris afhængigt af størrelse, udførsel og funktioner. Sørg for at fastlægge et realistisk budget og søg efter markiser, der passer inden for disse rammer. Du finder ikke markiser i byggemarkedspris hos os, men til gengæld lover vi at kvaliteten mere en opvejer prisforskellen.


At vælge den rigtige markise er en investering i dit hjem, og din komfort udendørs. Overvej de ovenstående faktorer, og undersøg grundigt mulighederne, inden du træffer en beslutning. Så kan du glæder dig over din nye markise de næste mange, mange, år.

Comentarios


bottom of page